“Vis at du brænder for det”

Morticia fandt den rigtige elevplads i Fiberby.

”Mit bedste råd er at finde en elevplads, hvor man kan udvikle sine faglige og tekniske evner. Vis din kommende arbejdsgiver at du brænder for det,” siger Morticia Adelhøj, som er uddannet datatekniker fra TEC Frederiksberg.

Overvejer du at studere it på TEC? Så læs med her, når Morticia Adelhøj, der er uddannet som datatekniker i infrastruktur, fortæller om, hvordan man finder den rette elevplads. Den kommer nemlig ikke nødvendigvis af sig selv.

– Det vigtigste for mig var at få lov til at udvikle mine evner, så jeg kunne tage ny viden og nye færdigheder med videre. Det har jeg fået rig mulighed for hos Fiberby, hvor jeg gennem min elevtid løbende blev stillet over for nye udfordringer og opgaver, som jeg skulle sætte mig ind i og løse. Det var udfordrende og på samme tid rigtig tilfredsstillende at få ansvar, siger Morticia Adelhøj.

Sociale arrangementer er vigtige

Han begyndte allerede i 2015 hos Fiberby, en virksomhed som, fortæller Morticia Adelhøj, også glimrer på grund af det flade hierarki og den sociale medarbejderkultur. Bl.a. er der typisk en gang om måneden fredagsbar eller tilsvarende arrangementer, og det er med til at binde kollegerne sammen og skabe liv på kontoret. Noget som han også tog med i sine overvejelser, da han valgte virksomheden i Jernbanebyen som sin elevplads.

– Det er vigtigt, at man også har det sjovt og kan slappe af med sine kolleger, når man er elev, siger han.

Forbered ansøgningsprocessen grundigt

Imidlertid, understreger Morticia Adelhøj, opstår ”drømmeelevpladsen” ikke nødvendigvis af sig selv. I 2015 dimitterede han fra it-support uddannelsen fra TEC Ballerup, og allerede her fik han sine første erfaringer med, hvad det vil sige at være i praktik.

For det første er det vigtigt at sende mange ansøgninger afsted, da der er mange om buddet. For det andet bør man klart begrunde, hvad man kan tilføre virksomheden, så man adskiller sig positivt blandt feltet af ansøgere. ”Skriv en personlig og dedikeret ansøgning, der viser, at du brænder for netop dem,” siger han.

Herudover er hans måske vigtigste pointe, at den studerende skal huske at vælge med maven og samtidig finde en virksomhed, hvor man kan indgå i en dialog med ledelsen om, hvad ens rolle skal være, før man begynder.

– Det skal føles rigtigt, og derfor anbefaler jeg, at man researcher på virksomhederne, før man endelig vælger. Det vil sige gå ind på hjemmesiden, læs om virksomheden, kig gerne ind og se, hvem dine kommende kolleger er og tal med ledelsen. Overvej i forvejen, hvad du ønsker at få ud af din tid som elev og spørg til jobsamtalen ind til, hvordan du og virksomheden gensidigt kan hjælpe hinanden til at få mest muligt ud af forløbet, lyder rådene fra Morticia Adelhøj.

Morticia

Morticia Adelhøj blev i 2015 ansat som it-supporter hos Fiberby, og fik med tiden desuden ansvaret for intern it på kontoret. Med årene fik han en mere og mere udadvendt funktion, og han fik lyst til at uddanne sig yderligere.

– Som datatekniker-elev foretog jeg servicebesøg og betjente vagttelefonen og rykkede dermed ud til kunderne i forbindelse med nedbrud. Jeg kan godt lide den direkte kontakt, fordi det er muntert og giver afveksling i hverdagen.

– Herudover modtog jeg løbende hands-on oplæring i nye programmer og procedurer, hvilket var med til at rykke mig fagligt, tilføjer han.

Morticia Adelhøj færdiggjorde uddannelsen i sommeren 2023 med topkarakterer – og blev efterfølgende ansat som datatekniker i Fiberby.