Etablering af fibernet

Med Fiberby får jeres boligforening en fremtidssikret og skræddersyet internetløsning. Uanset om vi overtager eller opgraderer jeres eksisterende netværk eller etablerer et nyt, sikrer vi at det lever op til vores standarder så I kan få lynhurtigt fiber internet.

Vi oversælger ikke med dyre og unødvendige løsninger og tillægsprodukter. Vi ser praktisk og konkret på hvad der skal til og hvad der er billigst og mest hensigtsmæssigt i forhold til jeres forening.Det skal være ligetil og ukompliceret at få byens bedste fiber internet. Vi hjælper jer nemt igennem tilslutningsprocessen, som vi har mange års erfaring i. Vi lægger vægt på I får en god oplevelse, at alting fungerer som det skal og at jeres fiber bredbånd er stabil og robust.

At vælge internetudbyder er en tillidserklæring og en, forhåbentlig, længerevarende relation, som vi bestræber os på at leve op til. Ikke ved at binde jer til os, men ved at levere det bedste produkt.

Q&A’s

Hvad koster det?
Efter en konkret besigtigelse af jeres ejendom kan I få en fast pris på opgradering eller etablering af netværk og udstyr. Vi ser praktisk på hvad der skal til og oversælger ikke, eller med kunstige rabatter baseret på opskruede priser.

Hvor lang tid det tager før de kan komme på?
Hvis vi kun skal overtage eller opgradere netværk tager det normalt et par måneder at komme på. Skal I have etableret komplet nyt netværk med kabling omkring 3-4 måneder.

Kan vi bruge vores eget netværk?
Har I allerede en eksisterende internetkabling kan vi normalt levere på den. Det skal være en såkaldt pds kat. 5e kabling eller højere (standard internetkabling). Har I det på plads er det kun fiberen I skal have hen, og så muligvis en ny switch (maskinen der fordeler internettet ud til lejlighederne). I nogle tilfælde kan vi endda også genbruge dem I har. YouSees’ kabler kan ikke anvendes.

Hvad betyder etablering af fiber egentligt?
Fiber er små tynde lyslederkabler der kan transportere data med lysets hastighed. For at I kan få fiber i jeres forening skal der trækkes fiber hen til jeres forenings krydsfelt. Det sørger vi for. Nogle gange har vi den tæt på jeres forening og kan grave hen til jer. Andre gange etablerer vi en ny fiber.

Kan I etablere netværk?
Ja. Vi har vores egne håndværkere og teknikere, der kan lave al den nødvendige infrastruktur. Vi sætter en switch i kælderen eller loftet og trækker kabler ud til hver lejlighed. Inden vi går i gang afholder vi et byggemøde med jer hvor vi gennemgår etableringen og føringsveje. Vores netværk er fremtidssikrede og kan understøtte hastigheder på over 1 Gbit/s (1000 Mbit/s) per forbindelse.

Hvad er fordelene ved eget netværk?
I betaler en rimelig pris for netværket som I til gengæld selv ejer. Det betyder foreningen ikke er bundet til Fiberby, men kan skifte udbyder hvis I ikke er tilfredse med pris eller service. Det stiller til gengæld krav til os om at behandle jer ordentligt og levere et godt produkt og en god service. Det synes vi er en god måde at have en kunderelation.
Vi kører ikke med smarte leasingmodeller eller bindingsperioder, der reelt låser foreningen til internetudbyderen.
Vær opmærksom på at det alt andet lige også er en forbedring af lejlighedens og boligforeningens værdi at der er etableret netværk til fiber.

Hvem kan komme på?
Fiberby leverer lynhurtigt internet via fiber internet til boligforeninger i København. Det har vi gjort i 10 år, og vi har i dag mere end 450 boligforeninger på vores fibernet.

Store boligforeninger (plus 100 lejligheder) vil kunne komme på de fleste steder i københavnsområdet. Mindre foreninger helst skal ligge tæt på vores fiber. Ellers kan man snakke med naboforeningerne, så man kommer op i en større volumen, så kan det være vi laver en ny fiber.

• Hvis I ikke har et netværk bygger vi det gerne til jer. Vi fører kabler op og sætter stik op i alle lejligheder.
• Herefter har boligforeningen sit eget, fremtidssikrede netværk med lynhurtigt internet.
• Vi leverer ikke til villaer/parcelhuse eller til grundejerforeninger.

Hvordan forløber processen?
Hvis der er interesse i jeres forening og vi er i nærheden af foreningen kan vi aftale en besigtigelse af jeres ejendom.
Det tager mellem en halv og en hel time. Herefter vil vi kunne give jer et prisfast tilbud.
Det kan du selv eller din bestyrelse efterfølgende fremlægge på et beboermøde eller en generalforsamling.

Få et uforpligtende tilbud