Når lynet slår ned i intenetudstyr!

Skader efter lynnedslag kan være voldsomme og er ikke sjældne, men heldigvis er chancen for at de rammer netop dig forsvindende lille.

Søndagens kraftige tordenvejr over det centrale København udløste vores overvågningsalarmer i flere foreninger, men heldigvis var der oftest kun tale om mindre strømafbrydelser, hvor HPFI-relæer slog fra og dermed beskyttede det tekniske udstyr. Noget værre gik det ud over 3 foreninger som, som blev direkte ramt af lynnedslag. Her blev foreningens switche beskadiget og vores teknikere har udskiftet udstyret i de ramte foreninger.

Hvis du har været så uheldig, at din husstands udstyr har taget skade som følge af lynnedslag i den bygning du bor i, er skaden typisk dækket af din indboforsikring. Og hvis der er tale om skader på boligforeningens udstyr kan foreningens bygningsforsikring dække. Hos enkelte selskaber kræver en skadesdækning af lynnedslag dog, at du der er tegnet en separat el-skadeforsikring. For at undgå den ubehagelige overraskelse, at man selv skal betale, kan det være en fordel at være opmærksom på, hvilken dækning man har på sin forsikring.

Permalink