Hvilken vej peger dine antenner?

Det er vigtigt, at antennerne på din router vender rigtigt. Det kan for nogen måske lyde lidt absurd, men den bedste måde at sætte antennerne på er; en lodret og en vandret. Grunden til at det virker er, at sandsynligheden øges for, at én af antennerne passer med antennerne i de apparater du kobler på.

For eksempel er den vandrette antenne godt tilpas med, at sende et vandret signal til din smartphone eller tablet. Hvorimod vil den lodrette antenne sende et lodret signal, som din Macbook eller anden bærbar pc synes er bedre.

Antenneplaceringen var ikke et problem, dengang computere var noget der stod stille på kontoret det meste af dagen. I dag har vi ikke kun bærbare computere, men også tonsvis af andre bærbare enheder, som gerne vil have internet, og det har helt ændret antennespillet.

De nyere routere i dag, har som regel to, og gerne flere, antenner man kan vende som man vil. Det sker dog ind i mellem at en ny router kun har interneantenner som du derfor ikke kan rykke på, men de vil fra fabrikkens side være anbragt på den mest hensigtsmæssige måde.

Permalink