4K film på vej

Konkurrencen om årets flotteste film nærmer sig og rygterne går på en mulig vinder, ’Billy Lynn’s Long Halftime Walk’. De fleste har måske ikke hørt om den endnu, men den er bestemt værd at kigge efter. Filmen, som har premiere d. 11 november, handler om en soldat, der overlever USA’s krig i Iraq og vender hjem sammen med den deling han tilhører, og bliver hædret. De får alle at vide at de teknisk set ikke er blevet fritstillet fra deres tjeneste og må tilbage til Iraq.

Det er dog ikke filmens handling der er i fokus, men derimod hvordan den er optaget og produceret. Filmen er den første af sin slags lavet i 120 fps  (Frames Per Second), hvilket er ikke mindre end fem gange højere end normalt. Filmen er også skabt i en 4K opløsning (som betyder at der fire tusind pixels vandret) og i 3D-format. Denne kombinationen, giver en ovenud realistisk og rystende film, og de udvalgte der har fået en speciel screening er da også enige om, at det føles som selv at være der. James Cameron, som er manden bag sci-fi hittet Avatar (2009), sagde om kombinationen, at det bliver den nye “platin standard”.

Den dårlige nyhed er dog, at vi desværre ikke kommer til at opleve filmen i den høje billedfrekvens, da der ikke findes alment tilgængeligt udstyr som kan klare at vise den. Vi har 3D teknologien, som konstant bliver opgraderet, og vi har 4K opløsninger, både i computer- og tv-skærme, men forskellen er at de har en max frekvens på 60 fps, som stadig er højt, men dog kun halvdelen af den oprindelige frekvens på 120 fps.

Sony, som er producent på filmen, går dog efter at nedskalere filmen, så den ultrarealistiske følelse forbliver så intakt som muligt, selvom filmen bliver vist på vores nuværende udstyr.

Så ses det skal den da!

 

Permalink