Placering, placering, placering

Har du undret dig over, at dit trådløse net ikke er særlig stærkt eller stabilt?
Så kunne vi godt finde på at spørge dig om, hvor din router er placeret.

Er svaret: ”Den står i bunden af skabet mellem alle ledningerne, og alt det andet jeg ikke gider at se på hver dag” – så er det tid til, at flytte routeren ud i dagslyset.

 

Vi giver dig her 4 konkrete råd til placering af din router, så du får det bedst mulige trådløse signal.

 

1

Placer routeren centralt

Den bedste placering for en router, er centralt i lejligheden. Alternativt kan du sætte den i det rum du oftest ville have glæde af forbindelsen.
Grunden til dette er simpel; jo længere væk du er fra din router, des svagere vil signalet til den være.

2

Placer routeren højt

Den optimale placering for en router er ca. 1, 5 meter over jorden og lidt væk fra andre elektroniske apparater, da disse kan forstyrre signalet. Mange københavnere ynder at gemme routeren på gulvet under sofaen eller nederst og bagerst på en reol, som effektivt forringer det trådløse signal. Det trådløse signal forstærkes når routeren er højt placeret, da signalet sendes ud og ned.

3

Sæt ikke routeren i køkkenet.

En routers trådløse signal kan ikke lide bestemte materialer.
Det kan være både beton, mursten og specielt metal. Derfor er køkkenet ikke den mest optimale placering, hvor der oftest er mere metal.

4

Vend dine antenner rigtigt

Hvis din router har antenner, så skal de normalt vendes lige opad. Er din lejlighed i to etager, kan du få forbedre signalet ovenpå eller nedenunder, hvis du vender antennen på siden.

Permalink