Gør dit TV smart

Der findes i dag et hav af forskellige platforme du kan streame TV fra, men det er desværre ikke alle TV’er som er “smarte nok”, og kan læse alle apps. Nyere “smart” tv’er har indbyggede apps til forskellige platforme, men hvad gør man hvis ens TV ikke er smart?

Der er et par forskellige løsninger, hvoraf de mest kendte er Chromecast 2 og Apple TV.

Chromecast 2 er den billigste af de to løsninger, til lige omkring 320kr. For at kunne bruge den, skal man have en chromecast app, som findes til telefoner og tablets i både Google play, og apple AppStore, og til pc’ere på googles egen side. Derudover skal man have et trådløst internet, et ledigt HDMI stik og et stik til strømmen til Chromecast. Når alt det kører, kan man fra både netflix og andre apps på telefonen, se et ikon som giver muligheden for at caste til chromecasten.

Apple TV på den anden side, er den mere versatile mulighed, til lige omkring 1.200kr. Her kan man nemlig ikke kun mulighed for at streame tv, men også både spille musik fra computere på samme netværk, leje film direkte fra itunes, og spille små selskabsspil. Det samme kræves for at sætte den til, som for chromecasten. Det eneste krav er at man caster fra et andet apple produkt, ala iPhone, iPad eller iPod, via AirPlay. Brugergrænsefladen på Apple TV er dog mere brugervenligt, da det nemt viser hvad der er af muligheder.
Så er man Apple nørd, er det selvfølgelig Apple TV der er det rette. Har man derimod andre enheder, som Android telefoner i hjemmet, vil en Chromecast med stor sandsynlighed være det bedste valg.

Permalink